Welkom, Mini!

Zoals jullie weten is Roos onlangs overleden (zie vorige Knaagpraat). Hoewel dit geheel onverwachts is geweest, waren wij al bezig om voor Roos en Pippi een vriendje erbij te zoeken. Roos was natuurlijk al wat ouder en we wilden het voor zijn dat Pippi alleen kwam te zitten. Bij een bevriende cavia fokker zat een enorm lief beertje met de koosnaam Mini. Mini is geboren op 8 april en was de kleinste uit het nest. Hierdoor moest hij een tijdje bijgevoerd worden om zo mee te komen met zijn broertjes en zusjes. Mede hierdoor is hij een ontzettend lief en makkelijk caviaatje geworden. Zo'n sociaal beertje is natuurlijk super voor bij mijn pittige dametjes. Omdat hij nog vrij jong was om te laten castreren, heeft hij nog een tijdje bij de fokker met een andere beer gezeten en op 25 juli heb ik hem laten castreren door mijn dierenarts. Doordat cavia's nog enige tijd vruchtbaar zijn na castratie, mag hij nog niet bij Pippi en zit hij tijdelijk apart om te herstellen van de operatie. Met ongeveer een week ga ik hem koppelen en hopelijk is het dan een match met Pippi! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0