Wie ben ik?

Hallo! Bedankt voor het bezoeken van mijn website. Ik ben Kathy de Neef, het gezicht achter Knaagvraag. Ik ben de website begonnen om konijnen- en knaagdiereneigenaren van de juiste informatie te voorzien omtrent de algehele verzorging van hun huisdier. Er is veel tegenstrijdige informatie te vinden op internet en eigenaren zien door de bomen het bos niet meer. Daarnaast is er een hoop konijnen- en knaagdierenleed. In de meeste gevallen volkomen onbedoeld. Ik hoop dat ik middels mijn services veel leed kan voorkomen door toekomstige en huidige eigenaren te adviseren in de verzorging van hun huisdier.

 


De kennis die ik heb komt voort uit zowel theorie als praktijkervaring. In de zomer van 2017 ben ik afgestudeerd met de opleiding HBO Diermanagement aan Hogeschool Van Hall Larenstein en ben ik gestart met een fulltime baan op de dierenafdeling van een tuincentrum. Daarnaast heb ik nog een bijbaan en verschillende nevenactiviteiten in de dierenbranche. Om mijn kennis op peil te houden heb ik meerdere opleidingen en cursussen op het gebied van konijnen en knaagdieren gevolgd. De volgende certificaten en diploma's op het gebied van konijnen en knaagdieren heb ik inmiddels behaald:
- Diploma HBO Diermanagement;

- Diploma paraveterinair dierenartsassistent;
- Diploma konijnendeskundige (Martin Gaus Academie);

- Certificaat professioneel konijnentrimmer (Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen)

- Certificaat konijnen trimmen (Mirotrim);
- Certificaat konijnentrainer (Bunny-Training Nederland);

- Certificaat hersengymnastiek voor konijnen en knaagdieren (Martin Gaus Academie);

- Certificaat kennis en opvoeding van cavia's (Martin Gaus Academie) 

- Certificaat herkennen en begrijpen van konijnengedrag (Tinley Academie);

- Certificaat hersenwerkbegeleider voor konijnen (Hersenwerk voor Dieren);

- Certificaat konijnengedragsadviseur (Tinley Academie) en

- Certificaat vakbekwaam houder van overige zoogdieren (Aeres Training Centre Barneveld).

 

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van konijnen en knaagdieren, volg ik jaarlijks verschillende lezingen en nascholingen.