Advies

Een goede huisvesting, verzorging en de juiste voeding zijn de basis voor een gezond en gelukkig leven voor konijnen en knaagdieren. Graag geef ik mijn kennis door aan toekomstige en huidige konijnen- en knaagdiereneigenaren zodat ook zij kunnen zorgen voor een goede basis voor hun geliefde huisdier. Ook voor advies kunt u dus terecht bij Knaagvraag. 


Voor vragen over uw konijnen of knaagdieren bent u aan het juiste adres. Heeft u vragen over de vachtverzorging van uw konijnen of een vraag over de huisvesting van uw hamster? Geen enkel probleem. Advies is in eerste instantie gratis. U kunt gewoon contact opnemen per mail, telefoon of via het contactformulier. Mochten de vragen te specialistisch worden, bijvoorbeeld ongewenst gedrag verhelpen of hulp bij een koppeling die moeizaam verloopt, dan kan het soms beter zijn om een huisbezoek te boeken. Hierbij kom ik bij u aan huis om u te adviseren over probleem dat zich heeft doen ontstaan. 

Huisbezoek

Wanneer u advies nodig heeft over het (probleem)gedrag van uw konijn of knaagdier, kunt u met mij een afspraak maken voor een huisbezoek. Sommige vragen kunnen namelijk niet via de mail of telefoon opgelost worden. Het volledige beeld wordt dan niet geschetst.

 

Tijdens een huisbezoek kan ik uw huisdier in de omgeving observeren en een goed beeld krijgen van zijn of haar gedrag en de mogelijke oorzaak hiervan. Om het probleem in kaart te brengen zijn het maken van beeldmateriaal, als foto's of een video, een goed hulpmiddel voor de analyse. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.

Koppelen aan huis

Bij de introductie van een nieuw dier aan een bestaande groep of bij het introduceren van een nieuw maatje aan uw konijn of knager, kunt u verschillende knelpunten tegen komen. Knaagvraag biedt de mogelijkheid om bij u thuis hulp te bieden bij het koppelen van uw konijnen, cavia's of ratten. Hierbij zal u ondersteund worden bij het koppelen thuis als op afstand. Bij de eerste afspraak worden de dieren geobserveerd tijdens de koppeling en hierbij wordt advies gegeven om dit verder aan te pakken. Verdere ondersteuning wordt telefonisch dan wel per mail gegeven. Indien nodig kunnen meerdere afspraken gepland worden. 

 

In de toekomst zou Knaagvraag graag koppelvakanties aanbieden, dit is op het moment niet mogelijk i.v.m. gebrek aan koppelruimte. 

Telefonisch consult

Wanneer u advies nodig heeft over het (probleem)gedrag van uw konijn of knaagdier of hulp nodig hebt bij het koppelen van uw konijnen of knaagdieren, kunt u met mij een telefonisch consult afspreken. Ik stuur u per e-mail een vragenlijst om alvorens het gesprek een duidelijk beeld te krijgen van de (probleem)gedragingen. Naar aanleiding van uw antwoorden kan ik een analyse maken en een passend advies opstellen. Echter kan het ook voor komen dat een dergelijk probleem niet (direct) op afstand op te lossen is. In zo'n geval raad ik u een huisbezoek aan. Tijdens een huisbezoek kan ik uw huisdier in de omgeving observeren en een goed beeld krijgen van zijn of haar gedrag en de mogelijke oorzaak hiervan.


Tarieven

Bezoek aan huis

€45,00 per uur, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 

Koppelen aan huis

€45,00 per uur, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 

Telefonisch consult

€15,00 per half uur


* De reiskosten bedragen €0,30 per gereden kilometer. Afhankelijk van uw locatie wordt dit berekend vanaf postcode 3191XC Hoogvliet Rotterdam of postcode 2273EX Voorburg. Parkeerkosten worden altijd berekend.