Chippen

Bij Knaagvraag is het mogelijk om uw konijnen te laten chippen. Ook wordt er gezorgd voor de juiste registratie van de chip. Het plaatsen van de chip kan aan huis of bij Knaagvraag op locatie. Indien u het chippen wil combineren met één van de andere diensten van Knaagvraag, dan is dat mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden via info@knaagvraag.nl


Chippen is het, door middel van een naald, inbrengen van een microchip onder huid van het dier. Deze microchip bevat contactgegevens van de eigenaar van het dier. Mocht het dier vermist raken (en weer gevonden worden) dan is de eigenaar makkelijk op te sporen aan de hand van de contactgegevens. Het chippen van konijnen komt steeds vaker voor in Nederland en heeft ook diverse voordelen. 

Waarom chippen?

Anders dan bij honden is het chippen van konijnen in Nederland niet verplicht. Toch kan het raadzaam zijn om konijnen te voorzien van een identificatiechip. Ieder jaar worden er duizenden dieren (zowel honden, katten als konijnen) als vermist opgegeven. Dieren die gechipt zijn worden in ruim 75% van de gevallen herenigd met hun eigenaar (bron: Amivedi). Bij dieren die geen chip hebben is dat slechts een kleine 20%. Natuurlijk hoopt u als eigenaar dat uw konijn(en) nooit vermist zullen raken. Toch komt het regelmatig voor dat konijnen op straat worden gevonden. In veel gevallen helaas achtergelaten, maar in sommige gevallen ook ontsnapt uit de tuin. Hoe fijn is het dan als het konijn snel weer herenigd wordt met zijn baasje. Door er ook voor te zorgen dat alle konijnen gechipt zijn, wordt het ook moeilijker voor mensen om konijnen te dumpen. Ze staan dan immers geregistreerd, mits de registratie goed is uitgevoerd.

Registratie van de chip

Een goede registratie van de chip is enorm belangrijk. Zonder registratie is het eigenlijk niet bekend wat de contactgegevens zijn van de eigenaar. Daarom is het niet voldoende om alleen te spreken over het chippen van het dier, maar ook over de registratie van de chip. Het is namelijk heel moeilijk om een dier te herenigen met een eigenaar als de contactgegevens niet bekend zijn. Deze zijn alleen bekend na registratie van de chip. Knaagvraag zal na het chippen van uw konijn zorgdragen dat de chip op juiste wijze wordt geregistreerd. De chips worden geregistreerd via PetBase. PetBase maakt gebruik van ISO-gecertificeerde chips.

Konijnenverzekering

Tegenwoordig worden steeds meer huisdieren verzekerd. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om zelf maandelijks wat geld opzij te zetten, maar dierenartskosten kunnen hoog oplopen. Het is dan prettig als het huisdier verzekerd is. In Nederland is er slechts één verzekeringsmaatschappij die een konijnenverzekering aanbiedt. Dat is FigoPet (voorheen PetPlan). Om de verzekering af te sluiten is het verplicht om uw konijn(en) van tevoren te laten chippen. Het plaatsen van de chip wordt ook vergoed door de verzekering. 

 

 

Afspraak op locatie of aan huis

Knaagvraag komt aan huis voor het chippen van uw konijn(en). U kunt het laten plaatsen van de chip combineren met een trimbehandeling of andere dienst van Knaagvraag. Uiteraard is het ook mogelijk om enkel gebruik te maken van de chipservice. Komt u liever naar de locatie in Hoogvliet Rotterdam of Voorburg, dan is dat ook mogelijk. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak. 


Tarieven

Chipcontrole (tijdens afspraak)

Gratis

 

Chipregistratie bij ongeregistreerde chip

€7,50 per dier, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 

Chippen (inclusief registratie bij PetBase)

€25,00 per dier, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

€20,00 tweede dier

 

Chippen (inclusief registratie bij PetBase) tijdens een andere afspraak, zoals trimmen

€20,00 per dier, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 


* De reiskosten bedragen €0,30 per gereden kilometer. Afhankelijk van uw locatie wordt dit berekend vanaf postcode 3191XC Hoogvliet Rotterdam of postcode 2273EX Voorburg. Parkeerkosten worden altijd berekend.