Roos overleden 29-07-2019

Verdrietig nieuws. Roos is afgelopen week overleden. Zaterdag constateerde we dat het niet goed met haar ging. Ze klonk benauwd en had geen eetlust. Aangezien cavia's erg gevoelig zijn en zij al wat ouder was, maakte we ons meteen zorgen. Bij het wegen, zagen we dat ze was afgevallen. We zijn meteen naar de spoeddienst gegaan. Daar bleek ze een luchtweginfectie te hebben. Met pijnstilling, antibiotica en dwangvoeding zijn we naar huis gestuurd. Helaas verslechterde ze alleen maar en op zondagavond zijn we nogmaals naar de spoedarts geweest. Daar bleek dat ze ook een blaasontsteking had. De dierenarts heeft haar vocht gegeven en een sterkere antibiotica voor de nacht. De volgende dag zijn we bij onze reguliere dierenarts geweest waarna ze in de opname is gebleven voor verdere verzorging. Daar hebben ze een röntgenfoto gemaakt om te kijken of er niet nog meer mis was en helaas had ze inmiddels een gasbuik ontwikkeld. Alle hulp heeft niet mogen baten en Roosje is overleden.

Roos is één van de liefste cavia's die we ooit gehad hebben. Bij het openen van het verblijf, was ze er altijd als eerste erbij. We zullen haar dan ook enorm missen. Het voelt echt als een groot verlies. 💔😢

Reactie schrijven

Commentaren: 0