Verzorging

Knaagvraag vindt (medische) verzorging van konijnen en knaagdieren belangrijk. Kathy is gediplomeerd professioneel konijnentrimmer en biedt daarom verschillende mogelijkheden aan met betrekking tot de verzorging van uw konijn of knaagdier. Knaagvraag komt aan huis in regio Zuid-Holland: Hoogvliet Rotterdam e.o. en Voorburg e.o. 


Konijnen trimmen

Langharige konijnen, konijnen met een speciale pels, buitenkonijnen en konijnen die moeilijk door de rui (verharing) heen komen, hebben vaak wat hulp nodig bij het onderhouden van de vacht om te voorkomen dat het gaat klitten. Voor langharige konijn is het aan te raden om iedere 6 tot 8 weken de vacht te laten trimmen. Tijdens de trimbeurt wordt gekeken naar de type haren, de conditie van de vacht en de juiste behandeling. Bij Knaagvraag wordt uw konijn getrimd op een konijn-, vacht- en huidvriendelijke manier. Het welzijn van uw konijn staat voorop. Daarom wordt alvorens uw eerste afspraak een aantal vragen gesteld om een goed beeld van uw konijn te krijgen. Tijdens de trimbehandeling wordt gekeken naar de algehele gezondheid van uw konijn en worden de nagels geknipt. Tevens heeft u de mogelijkheid om tijdens de afspraak diverse trimmaterialen zoals borstels en scharen aan te schaffen.

Vervilte vacht bij uw konijn

Knaagvraag heeft veel ervaring met vervilte vachten bij konijnen. De vachtverzorging wordt regelmatig onderschat door eigenaren met alle gevolgen van dien. Veel eigenaren komen er dan vaak ook te laat achter dat het konijn helemaal onder de klitten zit. Deze klitten trekken aan de huid van het konijn. Een vervilte vacht bij het konijn is dus enorm pijnlijk en hier moet het konijn zo snel mogelijk van af geholpen worden. Veel eigenaren schamen zich bij de ontdekking van een vervilte vacht. Schroom echter niet om contact op te nemen! Hoe langer u wacht, hoe erger de situatie wordt. Op het moment dat u met uw vervilte konijn aanklopt, gaan we er alles aan doen om uw konijn te helpen. Het kan zijn dat hier meerdere afspraken voor nodig zijn. U gaat hiermee een traject in waarbij we gaan kijken wat uw konijn aan vachtverzorging nodig heeft om te voorkomen dat de vervilting weer terugkomt. 


Cavia's trimmen

Langharige cavia's kunnen soms last ervaren van hun lange lokken. Zo kunnen er klitten in de vacht ontstaan, blijft vuil makkelijk in de vacht hangen en kunnen ze vooral 's zomers last krijgen van de warmte. Bij een trimbehandeling voor cavia's worden de vacht en nagels geknipt. Het welzijn van uw cavia staat voorop. Daarom wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van uw cavia en wordt bij beren vooral gekeken naar de ophoping van smegma bij het geslachtsorgaan en zo nodig schoongemaakt. Tijdens de afspraak heeft u de mogelijkheid om diverse trimmaterialen zoals borstels en scharen aan te schaffen.

Nagels knippen

De nagels van konijnen en knaagdieren blijven het hele leven doorgroeien. Bij onvoldoende slijtage van de nagels, kunnen de nagels dan ook te lang worden. U kunt bij Knaagvraag terecht voor het knippen van de nagels van uw konijn of knaagdier. 

Medische verzorging

Wanneer uw konijn of knaagdier specifieke verzorging nodig heeft, zoals het toedienen van medicatie, wondverzorging of dwangvoeding, en u heeft daar geen tijd en/of mogelijkheid toe, dan kunt u ook bij Knaagvraag terecht. Afhankelijk van de situatie, kan uw huisdier bij u aan huis verzorgd worden of tijdelijk ondergebracht worden bij Knaagvraag. 


Hoe werkt het?

Knaagvraag komt aan huis voor de (vacht)verzorging van uw konijn, cavia of knaagdier. Dit voorkomt een hoop stress voor uw huisdier omdat het dier in de eigen vertrouwde omgeving mag blijven en ook geen stressvolle reis hoeft te ondergaan.

 

Alle materialen die nodig zijn voor de verzorging, worden meegenomen. Bij het trimmen wordt er bij voorkeur gebruik gemaakt van uw keuken- of tuintafel om uw huisdier op te trimmen. Een anti-slipmatje voorkomt het uitglijden van uw huisdier en houdt uw tafel netjes. Indien er geen mogelijkheid is om gebruik te maken van een tafel, dan kan een trimtafel meegenomen worden naar de afspraak. Wel graag van tevoren aangeven. 

 

Haren en ander vuil worden opgevangen in een vuilniszakje. Het is echter aan te raden om na de trimbeurt zelf nog de stofzuiger over de vloer te halen. ;-)

Indien het niet mogelijk is om aan huis te komen, dan is het tegenwoordig ook mogelijk om op locatie te komen in Voorburg. Let op, voor de meeste dieren is dit erg stressvol en het kan een negatieve invloed hebben op de trimbeurt. 

 

Als u bij de (trim)behandeling wil blijven, dan is dat geen enkel probleem. Tevens heeft u de mogelijkheid om ter plekke producten aan te schaffen uit de webshop. Deze staan uitgestald in dezelfde ruimte. Er is een pinapparaat aanwezig.


Tarieven

Trimbehandeling
€30,00 per half uur, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 

Trimbehandeling bij vervilting
€75,00 per dier, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 

Trimbehandeling cavia

€25,00 per dier, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

€20,00 per dier, vanaf 3e dier

 

Nagels knippen
€7,50 eerste dier, exclusief parkeerkosten en reiskosten*
€5,00 tweede dier

 

Chippen (inclusief registratie bij PetBase) na de trimbehandeling

€20,00 per dier, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 

Medische verzorging aan huis
€7,50 per dier, per bezoek, exclusief parkeerkosten en reiskosten*

 

Opname

€15,00 per dier, per dag, inclusief medicatie toediening


* De reiskosten bedragen €0,30 per gereden kilometer. Afhankelijk van uw locatie wordt dit berekend vanaf postcode 3191XC Hoogvliet Rotterdam of postcode 2273EX Voorburg. Parkeerkosten worden altijd berekend.