Corona crisis zorgt voor een stijging van het aantal gehouden huisdieren in Nederland

Dat 2020 door COVID-19 een bijzonder jaar was, weten we allemaal. Dat het aantal gehouden huisdieren hierdoor zou stijgen, hadden we van tevoren niet kunnen weten. Eerder werden er al aannames gemaakt door o.a. de media dat het aantal gehouden huisdieren was gestegen en deze aanname is door middel van data uit een huisdierenpopulatie onderzoek bevestigd.
Jaarlijks voeren Dibevo en NVG (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren) in opdracht van MarketRespons een onderzoek uit naar de huisdierenpopulatie in Nederland. Uit dit onderzoek blijkt dat zowel het aantal huisdieren als het aantal huishoudens met een huisdier is gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor.
In hoeverre de konijnen- en knaagdierenpopulatie is gestegen staat niet duidelijk omschreven in het persbericht. Op dit moment zijn er 500.000 knaagdieren en 600.000 konijnen in Nederland.

Reactie schrijven

Commentaren: 0