Vervilte konijnen door corona crisis

Onderstaande foto's zijn van afgelopen zomer. Dit is helaas ook een gevolg van de corona crisis. De eigenaar van dit konijn had niet meer de mogelijkheid om de vacht van dit konijn goed te onderhouden. Gelukkig was het toen wel mogelijk om te trimmen en heb ik dit konijn van de vervilte vacht kunnen verlossen. Nu zijn alle trimsalons helaas gesloten, ook de mobiele salons. De vachtverzorging van dieren wordt namelijk niet als essentieel gezien.

Ik heb heel lang getwijfeld of ik deze foto's wel moest plaatsen. Ik neem alle maatregelen heel serieus en ik begrijp heel goed dat we het aantal besmettingen naar beneden moeten krijgen. Dit kunnen we alleen samen voor elkaar krijgen. Die paar weken dat we gesloten moeten blijven zijn nog te overbruggen.

Alleen maak ik me wel zorgen nu mij ter ore komt dat we mogelijk nog langer dicht moeten blijven. Mijn hart gaat uit naar al die dieren die de essentiële zorg van een trimmer moeten missen. Gelukkig staat er nog niks vast en gaan we het er het beste van maken in de tussentijd.

Daarom kunnen klanten bij mij terecht voor vragen over de vachtverzorging via info@knaagvraag.nl. (Bij ernstige vervilting, zoals op onderstaande foto's, kan er het beste contact opgenomen worden met de dierenarts.) Mocht het zo zijn dat de lockdown nog langer duurt, dan ga ik een Zoom-sessie organiseren waarbij klanten kunnen leren om hun konijn zelf te trimmen.

Hopelijk komt het niet zo ver en mogen we na 19 januari gewoon weer open. Ik vind de trimsalons namelijk wél essentieel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0