Hittegolf: Houd je konijnen en knaagdieren koel met deze tips!

Het is deze dagen weer extreem warm in Nederland. ☀️ Helaas kunnen konijnen en cavia's niet goed tegen de hitte. Ieder jaar zie ik berichten voorbij komen over dieren die bezweken zijn aan de warmte. Zorg er dan ook voor dat je ze ondersteuning biedt bij extreme temperaturen, zeker voor dieren die buiten leven en oudere/zwakkere dieren is dit belangrijk.

 

Wat kan je doen?

 

- Zorg voor voldoende schaduwplekken. Zet de parasol neer of hang schaduwdoeken op. Let op dat je de doeken niet over het hok hangt, dat zorgt ervoor dat de warmte niet weg kan! 

 

- Ververs het water meerdere keren per dag. 

 

- Laat je dieren zoveel mogelijk met rust. Ga niet onnodig met ze op pad. Trimafspraken kunnen het beste worden uitgesteld tot een later moment. Neem gerust contact op als je hier vragen over hebt.

 

- Bij ziekte of plakpoep bij konijnen raad ik aan om ze naar binnen te halen.

 

- Geef konijnen en cavia's een koeltesteen of koelschijf om tegen aan te liggen. Zorg ervoor dat je meerdere hebt klaarliggen, zodat je ze kan verwisselen zodra ze uitgewerkt zijn. Eventueel zijn bevroren waterflessen ook een mogelijkheid. Pas alleen op voor nattigheid. Een vochtige vacht gaat broeien en trekt allerlei ongedierte aan. Onze voorkeur gaat dan ook uit naar de koelsteen of koelschijf. Deze zijn tevens te bestellen via www.knaagvraag.nl/producten/

 

Hier zijn alle voorbereidingen getroffen! De gordijnen zijn dicht en de Ice Pods liggen klaar.

Reactie schrijven

Commentaren: 0