Pippi is ziek :-(

Arme Pippi, vorige week dinsdag viel het me op dat ze wat was afgevallen en dat haar ogen wat vochtig waren. Bij de dierenarts bleek ze een koutje te hebben gevat, dus kregen wij antibiotica mee voor een aantal dagen. Ze was verder niet benauwd en maakte een levendige indruk, dus ik maakte mij niet al te veel zorgen. 

 

Totdat ik haar donderdagavond uit haar verblijf wilde halen om medicatie toe te dienen. Ze liet zich makkelijk oppakken, wat op zich al vreemd was, want ze vond de medicatie momenten nou niet bepaald leuk. Vervolgens hield ze zich raar in mijn armen, waardoor ik haar even op de bank had neergezet om te kijken wat er aan de hand was. Toen werd me duidelijk dat ze zichzelf niet overeind kon houden. Haar achterpoten werkten niet mee. Ik heb haar tot twee keer toe geprobeerd overeind te zetten, maar dit hielp niet. Wat er toen gebeurde, durf ik niet te zeggen, maar het leek een soort epileptische aanval. Ze had een soort stuiptrekkingen en het leek even of haar laatste uur geslagen had. Dood eng! Gelukkig duurde dit maar een aantal seconden... maar daarna gebruikte ze haar achterlijf niet meer. Natuurlijk meteen de dienstdoende arts van die avond gebeld. We konden gelukkig meteen terecht. 

 

Eenmaal daar leek het of ze weer op haar achterpoten kon staan. Wel bleek ze iets afgevallen. Aldaar werd besloten om haar voorlopig pijnstilling te geven. Thuis bleek dat ze nog niet helemaal soepel kon lopen. Ze sleepte met haar achterpoot. Uiteindelijk ging ze op een rustig plekje liggen en is ze gaan rusten. Ik heb haar nog een tijdje in de gaten gehouden en met angst dat ze niet wakker zou worden, ben ik op een gegeven moment tóch naar bed gegaan. De volgende ochtend leek alles wel een droom. Ze liep weer normaal en leek nergens last van te hebben. Na contact met mijn eigen dierenarts hebben we besloten om haar gedurende het weekend te pijnstilling te blijven geven en na het weekend te kijken hoe het met haar zou gaan. 

 

Vanmorgen ben ik dus nogmaals met haar naar de dierenarts geweest ter controle. Het is onduidelijk wat er precies aan de hand is. We hebben besloten vaste weegmomenten te gaan hanteren en ook mag de medicatie gestopt worden. Indien het dan toch minder lijkt te gaan, moet ik aan de bel trekken. We gaan haar dus komende tijd nauwlettend in de gaten houden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0