Vervilting bij konijnen

De vachtverzorging bij konijnen wordt regelmatig onderschat door eigenaren met alle gevolgen van dien. Veel eigenaren komen er dan vaak ook te laat achter dat het konijn helemaal onder de klitten en vilt zit. De klitten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het gebruik van onjuiste materialen of door een onjuiste of te weinig vachtverzorging. De klitten vormen zich tot vilt en dit trekt aan de huid van het konijn. Een vervilte vacht bij het konijn is dus enorm pijnlijk en hier moet het konijn zo snel mogelijk van af geholpen worden. Daarbij komt dat vervilte konijnen vaak bijkomende problemen krijgen zoals plakpoep, parasieten en wondjes. Veel eigenaren schamen zich bij de ontdekking van een vervilte vacht, maar schroom niet om contact op te nemen! Hoe langer u wacht, hoe erger de situatie wordt. Op het moment dat u met uw vervilte konijn aanklopt, ga ik er alles aan doen om uw konijn te helpen.

 

Meer informatie over deze service kunt u vinden op www.knaagvraag.nl/verzorging/

Reactie schrijven

Commentaren: 0