Vakantieseizoen = dumpseizoen

De vakantieperiode is inmiddels begonnen. Berichten met dieren die worden afgestaan of gedumpt zijn momenteel orde van de dag. Niet voor niets wordt deze periode van het jaar het dumpseizoen genoemd. De redenen lopen uiteen. Bijvoorbeeld tijdgebrek of de verzorging van het dier is toch niet zoals het verwacht werd.

Huisdieren hebben niet alleen veel liefde, zorg en aandacht nodig, maar ze zijn ook nog eens gewoon "dier". Ze vertonen soms gedrag wat wij mensen als probleemgedrag ervaren. Hier zijn deskundigen voor om bij te ondersteunen, maar we moeten ook leren accepteren dat sommige soorten gedragingen bij het dier horen.

Ook kosten huisdieren geld. Niet alleen de vaste kosten, zoals voeding, huisvesting en (medische) verzorging. Ook onverwachte kosten bij ziekte.

Lieve mensen, denk alsjeblieft goed na voordat je aan een huisdier begint. Een huisdier is geen wegwerpproduct. Een huisdier heb je voor heel zijn leven, dus ook als je op vakantie gaat. Regel ruim op tijd een oppas of pension voor je dier!

Reactie schrijven

Commentaren: 0