10-jarig jubileum van Dierenopvangcentrum Het Knaagspoor

Afgelopen zaterdag vierde Dierenopvangcentrum Het Knaagspoor in Ridderkerk haar 10-jarig jubileum en Knaagvraag was uitgenodigd om een workshop voedselverrijking te verzorgen. Daarnaast mocht ik samen met collega konijnendeskundige en -trimster On Ke demonstraties geven in vachtverzorging en training met huiskonijnen Rubbie en Smarty.

 

Hoewel het evenement zelf plaatsvond vanaf 10 uur, was ik om 8 uur al aanwezig om alles voor te bereiden. Van tevoren was besloten om de workshop op het plein te geven, maar door de hevige regenval moest er een andere oplossing komen. De workshop heeft uiteindelijk plaats gevonden in de educatieruimte van het Knaagspoor. De demonstraties op het plein zijn wel door gegaan en gelukkig bleef het gedurende de dag grotendeels droog. 

 

Bij de demonstratie vachtverzorging lag de focus vooral op langharige konijnen. Demo-konijn Rubbie was als Groot Angora konijn het perfecte voorbeeld. Zo heb ik belangstellenden uit kunnen leggen wat de noodzaak is van regelmatige vachtverzorging bij langharige konijnen en heb ik laten zien hoe de nagels geknipt moeten worden. Vlaamse Reus Smarty heeft zijn charmes kunnen laten zien tijdens de demonstratie trainen met konijnen, met zijn hulp heb ik kunnen laten zien wat de voordelen zijn van konijnen trainen. Zo hebben we onder andere laten zien hoe je een konijn zelf een vervoersmand in kan laten lopen.

 

Speciaal voor de workshop voedselverrijking had ik sheets gemaakt met tekst en uitleg voor een zelfgemaakte kartonnen speelbal voor konijnen en knaagdieren. Het bleek een lastige opdracht, zeker omdat ook veel kinderen tijdens de workshops aanschoven en het niveau was bedoeld voor volwassenen. Gelukkig hebben veel papa's en mama's kunnen helpen. Daarnaast heb ik voor de allerkleinsten de workshop zodanig aangepast dat zij ook makkelijk mee konden doen. Immers is het de bedoeling dat iedereen er plezier aan heeft!

 

Voor Knaagvraag was het in ieder geval een geslaagde dag. Ik heb veel mensen kunnen spreken. Daarnaast ben ik natuurlijk zelf nog een rondje door de opvang gelopen. Van eekhoorn tot konijn, alle dieren wachten op een warm thuis. Het is heel moeilijk om niet al die lieve snoetjes mee te nemen. Ben je van plan een huisdier aan te schaffen? Neem dan zeker een kijkje in de opvang van Dierenopvangcentrum Het Knaagspoor.

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0