Met Roos naar de dierenarts

Vandaag ben ik met Roos naar de dierenarts geweest. Roos is namelijk een dagje ouder en inmiddels kunnen we haar wel een bejaarde cavia noemen. Bejaarde cavia's kunnen last krijgen van ouderdomsverschijnselen zoals een doffe vacht en vermageren. Zo ook bij Roos. Toch kunnen bepaalde klachten niet altijd te wijten zijn aan ouderdom en is het altijd goed om uit te sluiten dat er niet iets anders aan de hand is. Een gezondheidscheck bij de dierenarts is dan ook geen overbodige luxe. Natuurlijk kan je het zelf ook in de gaten blijven houden door goed te kijken naar het (ab)normale gedrag van je dier, maar dat geeft niet de zekerheid die een dierenarts je vaak wel kan geven. Roos doet het in ieder geval uitstekend! Ondanks dat ze wat vermagerd is, heeft ze nog steeds een goede eetlust en normale vochtinname. Ook is ze nog steeds haar vrolijke zelf en daar geniet ik natuurlijk iedere dag van. 😁

Reactie schrijven

Commentaren: 0