Konijnen optillen? Liever niet!

Konijnen staan het liefst met vier poten op de grond en worden dus niet graag opgepakt. Er bestaan wel manieren om het oppakken te vermijden door bijvoorbeeld je konijn aan te leren om in een (vervoers)mand te gaan. Maar soms kan het noodzakelijk zijn om je konijn op te pakken. Natuurlijk is het dan belangrijk om je konijn op de juiste manier op te pakken. Je konijn in z'n nekvel of aan de oren optillen is erg pijnlijk. Ook optillen in de buik is voor een konijn niet prettig. Je konijn kan je het beste met twee handen en armen oppakken. Je doet dit door met je ene arm de onderkant te ondersteunen en met je andere arm de rest van het lichaam te ondersteunen. Als je konijn erg angstig is, kan je ook een handdoek gebruiken zodat het konijn niks kan zien en wat rustiger is.

Reactie schrijven

Commentaren: 0