Tamme cavia's

Zojuist kwam ik een informatief filmpje van Bernice Muntz tegen over het aanleren van denkspellen bij cavia's. Daarbij werd aangegeven dat het aanleren van denkspellen bij je cavia ervoor kan zorgen dat hij/zij minder angstig is. Ik heb zelf ook cavia's. Een gecastreerde beer van 5 jaar genaamd Punky en een zeug van 5 jaar genaamd Lady. Beide cavia's heb ik genomen toen ze al wat ouder waren. Ze waren toen vrij schuw en renden altijd direct weg als ik met mijn hand in het hok kwam. Inmiddels is dat al een stuk minder en kan ik ze wel 'tam' noemen. Ik train niet bewust met ze, maar ik heb mijn best gedaan om hun vertrouwen te winnen. Ze komen graag kijken bij het voeren en laten zich dan ook aaien. Bij een plotselinge beweging kunnen ze nog weleens schrikken. Ook vinden ze het niet prettig om opgepakt te worden. Persoonlijk vind ik ook niet dat je dat van een prooidier mag verwachten. Ik pak ze dan ook alleen op als het nodig is. Het filmpje is helaas alleen te bekijken via deze Facebook-pagina

Reactie schrijven

Commentaren: 0