Virussen vormen een gevaar voor je konijn!

Heb jij de reportage van Hart van Nederland ook gezien? Helaas kunnen konijnen dodelijke virussen oplopen. Dit zijn myxomatose, RHD1 en RHD2. RHD is kort voor Rabbit Hemorrhagic Disease. Door je konijn te laten vaccineren, is je konijn beter beschermd tegen deze virussen. De virussen myxomatose en RHD1 zijn al langer bekend. RHD2 daarentegen is vorig jaar plotseling opgedoken als nieuwe variant van het RHD1 virus. Door de plotselinge uitbraak van het virus zijn er veel konijnen die wel gevaccineerd waren tegen myxomatose en RHD1 toch gestorven aan de nieuwe variant. Gelukkig is er inmiddels een vaccin voor RHD2 en is de kans op overleving groter. Het RHD2 vaccin is echter wel schaars en dus niet bij iedere dierenarts op voorraad. Informeer voor je de enting laat zetten of de dierenarts het vaccin op voorraad heeft. Zo voorkom je teleurstelling.

 

Meer informatie over de virussen? Stel je vraag via info@knaagvraag.nl of informeer bij je dierenarts.

De reportage kan je hier bekijken. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0